Skip to content

Welke

Gehoorbescherming
Beschermt het beste?

Oordoppen (otoplastieken) op maat nodig? Bekijk onze gehoorbescherming.

Gehoorbescherming

Waarom en wanneer heeft u gehoorbescherming nodig? Lees verder voor meer informatie.

Veel mensen komen er pas achteraf achter dat het gehoor beschadigd is en dat men eerder adquate gehoorbescherming had moeten dragen.

Machines op het werk, luidsprekers bij concerten of de bouwplaats om de hoek- zonder gehoorbescherming kan ons gehoor onherstelbare schade oplopen. Maar dat is in de meeste gevallen niet nodig. KIND biedt persoonlijke hoorbeschermings-oplossingen, zodat u ook in de nabije toekomst goed blijft horen.

Gehoorbescherming op maat gemaakt

Individuele aanpassing voor optimale zekerheid.  

De beste bescherming is exact aan uw oor aangepast. Wij raden dan ook individuele gehoorbescherming aan. In onze winkel  in Breda nemen we een afdruk van uw oor en maken we aansluitend een zogenaamde hoorbeschermings-otoplastiek (in de volksmond oordoppen). Een bijpassend filter zorgt voor de meeste adequate bescherming voor uw specifieke situatie.

Veel KIND hoorbeschermings-producten zijn verkrijgbaar in siliconen en acryl. De weke siliconen passen zich zacht aan de gehoorgang aan, het harde acryl daarentegen laat zich gemakkelijk reinigen en is bijzonder hygiënisch.

Speciaal voor kinderen bieden we chloorbestendige zwemdopjes op maat aan. U kunt hiervoor, wanneer het u uitkomt, een afspraak inplannen via de website.

Oordoppen op maat voor het zwemmen sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor vocht niet naar binnen kan.

Veel ouders kiezen voor speciaal op maat gemaakte zwemdopjes voor hun kinderen. U kunt bij ons dagelijks terecht voor het aanmeten van dit soort zwemdopjes. Plan daarvoor eenvoudig een afspraak in.

Zwemdoppen worden bij ons in de winkel gemaakt. Afhankelijk van de drukte kunt u de dopjes de eerstvolgende werkdag of aan het einde van de huidige werkdag weer ophalen.

Op maat gemaakte Zwemdoppen voor Kinderen en volwassenen

In-huis gemaakt, dus snel klaar.

Bescherm uw gehoorgang tegen chloor en vuil

Gehoorbescherming; onze oplossingen

Gehoorschade bij motorrijders komt zo vaak voor, dat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) met klem waarschuwt. Bescherm je oren. Het gaat niet om het geluid van de motor, maar om het keiharde geruis van de wind. Motorrijders zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen en veel weten ook niet dat dit onomkeerbaar is.Op de motor of in een cabrio kan het geluid van windruis bij hogere snelheden zorgen voor gehoorschade. Bij 120 km per uur heeft het geruis van de wind zelfs onder een helm vaak een sterkte van 95 dB. KIND Audiciens heeft daarom een ruim assortiment gehoorbescherming voor  de motor of in de cabrio. Je kunt hierbij kiezen uit universele oordoppen of voor gehoorbescherming op maat met of zonder demping. Ook voor motorrijders met communicatie apparatuur bieden wij speciale filters.
Water in de gehoorgang kan erg ongemakkelijk zijn tijdens het zwemmen en kan leiden tot oorontsteking. Het is raadzaam om je oren te beschermen met zwemdoppen. Met goede oordopjes heeft vocht veel minder snel een kans om schade aan de gehoorgang aan te brengen. Wij meten snel en eenvoudig zwemdopjes voor u of uw kinderen aan. Oordoppen voor bij het zwemmen sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor vocht niet naar binnen kan. Zo kun je naar hartenlust deelnemen aan watersport en onder water zwemmen zonder dat je bang hoeft te zijn voor oorproblemen. Ben je als zwemmer of watersporter gevoelig voor oorontstekingen, oorpijn of gehoorverlies? Dan doe je er goed aan om je oren te beschermen met speciale oordoppen voor bij het zwemmen. Deze zwemdoppen houden water, chloor en ongewenste bacteriën uit je oor, beschermen tegen harde geluiden en zorgen er voor dat je toch nog met andere mensen kunt praten.
Harde muziek in discotheken, op festivals en feesten is een belangrijke veroorzaker van gehoorbeschadiging. Dit komt doordat het geluid bij de meeste uitgaansgelegenheden te hard staat. Om veilig te kunnen genieten van de muziek heeft KIND Audiciens speciale oordopjes met een muziekfilter. Daarmee hoor je de muziek beter en ook het praten met andere mensen wordt een stuk makkelijker. Ook (Beroeps)muzikanten worden regelmatig geconfronteerd met muziek op hoge volumes. Een drumstel bijvoorbeeld produceert al tegen de 100 dB. Het geluid in discotheken tikt al snel de 110dB aan, terwijl de Arbowet al vanaf 85dB al gehoorbescherming voor professionals verplicht stelt. Zonder goede gehoorbescherming zijn deze hoge volumes bijna een garantie op langdurige gehoorbeschadiging. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van goed gehoorbescherming bij muziek.
Tijdens de jacht of op de schietvereniging wordt er veelvuldig geschoten. Een schot lossen produceert enorm veel geluid. Sterker nog, het geluidsniveau loopt als snel op tot 160 dB! Dit niveau overstijgt niet alleen de veiligheidsgrens (vanaf een acht uur lange blootstelling aan 80 dB), maar ook de pijngrens (bij 120-140 dB). Één klap kan dus al behoorlijk wat gehoorschade veroorzaken! Aangezien jagers en sportschutters zich in het veld en op de schietbaan herhaaldelijk blootstellen aan deze geluidswaarden, is het niet meer dan logisch om het gehoor op een juiste wijze te beschermen. Wij bieden diverse, op maat gemaakte, oplossingen speciaal voor Sportschutters.
Slaapt u slecht omdat je last hebt van een snurkende partner of van lawaai in de nacht? Gehoorbescherming tegen snurken doet wonderen.
Oordoppen voor tijdens het slapen weren onnodig lawaai en zorgen voor een betere nachtrust.

Met gehoorbescherming tegen snurken scherm je je oren af van het gesnurk van je partner en andere storende geluiden. Toch hoor je ’s morgens de wekker. Dit komt doordat de oordoppen op maat voor tijdens het slapen het geluid niet 100% afsluiten. Daardoor hoor je nog wel iets van de omgeving.

Hinderlijke geluiden dempen tijdens het werk, klussen, reizen of tijdens andere activiteiten? Dat kan met de gehoorbescherming van KIND Audiciens. Je kunt kiezen uit universele oordoppen en gehoorbeschermers op maat. Ook voor professionals die tijdens werksituaties frequent met hard geluid te maken hebben, bieden we diverse oplossingen. Werken of klussen in een lawaaierige omgeving kan je gehoor onherstelbaar beschadigen. Daarom is gehoorbescherming hierbij essentieel. In andere situaties, zoals in de sportschool of wanneer je op reis bent, wil je misschien alleen hinderlijke geluiden dempen. Daar zijn onze oordoppen ook uitermate geschikt voor. De Arbowet schrijft daarnaast voor dat professionals die tijdens hun werk met hoge volumes te maken krijgen, goed beschermd moeten worden. Denk aan professionals in de bouw, in de haven of in fabrieken. Deze mensen lopen het grootste risico op levenslange gehoorbeschadiging wanneer zij geen gehoorbescherming gebruiken. Oordoppen op maat bieden een betere bescherming voor je gehoor, ze bieden je meer draagcomfort en je hoort ook nog eens beter. Maak een afspraak en je oordoppen zijn binnen maximaal 15 werkdagen klaar.

KINDsound Oordoppen

Optimale betrouwbaarheid en gehoorbescherming over het hele frequentiebereik.

gehoorbescherming-bescherming-gehoor-motor-professioneel-laten-maken-op-maat

KINDprotect Oordoppen

Uitstekende gehoorbescherming tegen hoge geluidsniveaus.

gehoorbescherming-oordoppen-gehoorbescherming-op-maat-KIND-Audiciens-Breda

KINDsilence Oordoppen

Gehoorbescherming speciaal ontwikkeld om te slapen en te studeren.

gehoorbescherming_silence_KIND

Plan direct een afspraak in met KIND Audiciens Breda
voor Gehoorbescherming op maat!

oplaadbare-hoortoestellen-starkey

Oplaadbare Hoortoestellen

Ontdek de voordelen van oplaadbaar

hoortoestel-telefoon-bluetooth-gehoorapparaat-smartphone-iphone-app-apple

Hoortoestellen Bluetooth

Connect met uw Smartphone

TV-Kijken-accessoires-hoortoestellen-apparaten-bluetooth

Ongestoord TV Kijken

Handige accessoires